Despre Reincarnare

Ce spune Biblia despre reîncarnare?

Întrebare: „Spune Biblia ceva despre reîncarnare? Cum putem şti că aceasta este singura viaţă pe care o avem?”

Răspunsul nostru: Aceasta este o întrebare foarte bună. În afară de răspunsul pe care îl vom da mai jos, mai avem un articol care tratează acest subiect: Reîncarnare, karma şi viaţa după moarte.

Ca să răspundem întrebării tale, Biblia nu vorbeşte nicăieri despre reîncarnare; de fapt, ea afirmă contrariul...

„Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27).

Dacă Biblia are dreptate, atunci de ce nu permite Dumnezeu reîncarnarea? Gândeşte-te că, la bază, ideea reîncarnării este defectuoasă. Reîncarnarea este teoria conform căreia dacă o persoană are destule vieţi, va putea în final să trăiască o viaţă perfectă şi să i se permită astfel să intre în paradis/nirvana. Mulţi oameni cred că sunt deja suficient de buni pentru a merge în cer. (Nu au jefuit bănci, nu au ucis pe nimeni.) Reîncarnarea conţine o idee foarte asemănătoare. Singura diferenţă este că ea sugerează că, în final, vei fi suficient de bun.

De ce este această teorie defectuoasă? Pentru că nu ia în calcul păcătoşenia oamenilor. Biblia spune că inima omului este cel mai înşelător lucru care există (Ieremia 17:9). Asta este foarte rău. Dar lucrurile se înrăutăţesc şi mai mult. Biblia mai spune şi că toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu (Romani 3:23), că toţi s-au îndepărtat de Dumnezeu şi au mers pe propriul lor drum (Isaia 53:6), că nu este nici măcar o singură persoană care să facă ce este bine (Psalmul 53:3) şi că nu este nimeni care să nu păcătuiască (Eclesiastul 7:20).

Prin urmare, la ce-ţi foloseşte să revii pe pământ într-un alt trup? Gradul de schimbare nu ar fi suficient pentru a face vreo diferenţă. Îţi trăieşti prima viaţă ca păcătos care s-a îndepărtat de Dumnezeu, apoi revii ca o persoană diferită, dar eşti tot un păcătos care Îi întoarce spatele lui Dumnezeu. Acest şir nesfârşit nu este benefic pentru nimeni.

Din moment ce suntem păcătoşi, avem nevoie de iertare. Din moment ce toţi ne-am îndepărtat de Dumnezeu, avem nevoie să ne întoarcem la El (să ne pocăim). Acesta este mesajul Bibliei.

Dumnezeu ne cere să ne întoarcem la El pentru a primi iertarea şi ne spune să-L căutăm pentru a-L cunoaşte. Dacă facem aşa, cerul începe din acestă viaţă şi continuă în viaţa viitoare. Pentru că, la urma urmei, totul se rezumă la Dumnezeu - nu la un loc diferit, unde să locuim.

Cu toate că Biblia neagă ideea reîncarnării, ea vorbeşte despre o înviere a tuturor oamenilor...

„Nu vă miraţi de lucrul acesta: căci vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui şi vor ieşi din ele; cei care au făcut binele vor învia pentru viaţă, iar cei care au făcut răul vor învia pentru judecată” (Ioan 5:28-29).

Mai jos sunt câteva versete biblice, care vorbesc despre acea judecată...

„Apoi am văzut un tron mare şi alb şi pe Cel care stătea pe el... I-am văzut pe morţi, mici şi mari, stând în picioare înaintea lui Dumnezeu şi nişte cărţi au fost deschise... Morţii au fost judecaţi după faptele lor, după lucrurile care erau scrise în acele cărţi... Oricine n-a fost găsit scris în Cartea vieţii a fost aruncat în iazul de foc” (Apocalipsa 20:11-15).

Vrei să ştii cum poţi avea şi tu numele scris în Cartea vieţii? Roagă-L în mod sincer pe Dumnezeu să te ierte, chiar acum. Iisus a murit pentru păcatele tale ca să poţi fi iertat. Dar pentru a primi iertarea lui Dumnezeu, trebuie să te întorci la El cu sinceritate şi să faci un angajament că-L vei urma. Citeşte articolul Cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

preluare de pe http://www.everystudent.ro/a/reincarnare2.html
www.everystudent.ro




Miracolul reincarnarii

Adevar sau legenda ?

"Mitul" reincarnarii poate fi regasit la numeroase popoare. Si totusi, de unde vine el ? Stim doar ca in anul 553 d.Hr., cel de al V-lea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol a anatemizat reincarnarea sustinand ca avem o singura viata pentru a ne "curata" si a reveni la starea dinaintea pacatului originar, scotand din textul Bibliei tot ceea ce amintea de reincarnare. Asta n-a ajutat la nimic, deoarece oamenii s-au grabit sa-si traiasca din plin, dupa bunul lor plac aceasta unica viata. Cu toata cenzura impusa de Conciliul Ecumenic textelor originale, pe alocuri s-au mai pastrat referiri ale lui Iisus Christos referitoare la reincarnare ; cea mai cunoscuta fiind cea a profetului Ilie care s-a reincarnat in persoana lui Ioan Botezatorul (Biblia, Ioan 3:1-8; Matei 11:14; Ioan 9:1-3)....

articolul pe larg il puteti citi accesand link-ul http://www.reincarnare.ro/miracolulreincarnarii.html






DESPRE REINCARNARE


Sufletul care nu a putut atinge perfectiunea in timpul vietii corporale, poate sa-si termine purificarea suportand proba unei noi existente. Sufletul, purificandu-se, sufera fara indoiala o transformare, dar pentru aceasta ii este necesara proba vietii corporale.

Sufletul are mai multe existente corporale. Cei care spun contrariu vor sa ne mentina in ignoranta in care se gasesc ei insisi- este dorinta lor. Sufletul, dupa ce a parasit un corp, isi ia altul; altfel spus, el se reincarneaza intr-un nou corp.

Scopul reincarnarii este ispasirea, ameliorarea progresiva a umanitatii, fara de care n-ar exista dreptate. Numarul existentelor corporale ale unui spirit nu este limitat. Cu fiecare existenta noua, spiritul face un pas pe drumul progresului. Cand s-a debarasat de toate impuritatile sale, nu mai are nevoie de probele vietii corporale. Numarul reincarnarilor nu este acelasi pentru toate spiritele. Cel ce avanseaza repede este crutat de incercari. Totodata, aceste incarnari succesive sunt intotdeauna foarte numeroase, caci progresul este aproape infinit. Dupa ultima reincarnare, spiritul devine spirit preafericit - este spiritul pur.

Justetea reincarnarii

Dogma reincarnarii este fondata pe dreptatea lui Dumnezeu si pe revelatie, caci spiritele ne repeta fara incetare. Un tata bun lasa intotdeauna copiilor sai o poarta deschisa caintei. Toate spiritele tind spre perfectiune si Dumnezeu le da mijloacele prin probele vietii corporale. Dar in dreptatea sa, el le harazeste sa desavarseasca in noi existente ceea ce n-au putut face sau termina intr-o prima incercare.

Nici dreptatea si nici bunatatea lui Dumnezeu nu impresioneaza pentru intotdeauna pe cei ce au putut intalni obstacole in ameliorarea lor, chiar in mediul in care se regasesc, in afara de vointa lor. Daca soarta omului era irevocabil fixata dupa moartea sa, Dumnezeu nu ar fi cantarit deloc actiunile tuturor in aceeasi balanta, si nu le-ar fi tratat deloc cu impartialitate.

Doctrina reincarnarii, care consta in a admite omului mai multe existente succesive, este singura ce raspunde ideii ca dreptatea lui Dumnezeu se face si in privinta oamenilor aflati intr-o conditie morala inferioara. Aceasta doctrina este singura care poate sa ne explice viitorul si sa indreptateasca sperantele noastre, de vreme ce ea ne arata mijlocul de a ne rascumpara greselile prin noi incercari. Ratiunea ne-o sugereaza si spiritele ne-o infatiseaza.

Omul care are constiinta inferioritatii sale capata prin doctrina reincarnarii o speranta consolatoare. Daca el crede in dreptatea lui Dumnezeu, nu poate spera sa fie pentru eternitate egalul acelor ce au facut mai mult bine decat el. Gandul ca aceasta inferioritate nu-l dezmosteneste pentru totdeauna de binele suprem, si ca il va putea cuceri prin noi eforturi, il sustine si il reanima curajul. Cine este cel care, la sfarsitul carierei sale, nu regreta ca a capatat prea tarziu o experienta de care nu mai poate profita? Aceasta experienta tardiva nu este deloc pierduta - o va folosi intr-o noua viata.

(prelucrare dupa Allan Kardec - Cartea spiritelor)
preluare de pe http://amira-paranormal.blogspot.com/2009/05/despre-reincarnare.html